Wat was het een mooie winter !!

We hadden dit jaar mooie winterse dagen met sneeuw, ijs en extreme kou. Dit leverde mooie en bijzondere foto’s op. Het was soms ook afzien om foto’s te maken met een gevoelstemperatuur van -20 maar het was zeer de moeite waard !!

Sneeuw in Amersfoort

Het begon in begin december 2017 met een mooi pak sneeuw. Zelf heb ik Amersfoort vastgelegd in de sneeuw. De sneeuwstormen waren het mooist maar wel lastig te fotograferen als er steeds een sneeuwvlok op je lens komt. Daarom heb ik uit de hand gefotografeerd met een hogere iso om te zorgen dat de sluitertijd niet te lang was. Van de koppelpoort heb ik nu ook een sneeuwfoto 🙂  

Het Paard van Marken

1 maart 2018 vroeg in de morgen was ik om 5.00 vertrokken richting het Paard van Marken om de zonsondergang te fotograferen met Antarcticaanse omstandigheden. Vanaf de parkeerplaats was het een half uur in het donker lopen naar het Paard van Marken. Door de harde oosterwind was de gevoelstemperatuur -20. Aangekomen bij de vuurtoren was het een schitterend gezicht. Alles had een dikke laag ijs.

Bevroren Wolderwijd  bij Hardewijk

Dit monument herdenkt de 117 Geallieerde vliegeniers die werden gedood rond Harderwijk in de Tweede Wereldoorlog. Veel van de vliegtuigen stortten neer in het IJsselmeer waarna de slachtoffers aanspoelden of vermist bleven. Om deze foto’s te kunnen maken heb ik gebruik gemaakt van diversen grijsfilters om te kunnen werken met lange sluitertijden.

Langesluitertijden fotografie

Steigers aan het Markermeer en veluwemeer

Door een harde oosterwind met een paar dagen flinke vorst waren de steigers bevroren kunstwerken geworden. Het opspattende water vormde steeds een dikkere laag ijs.

Schaatsen en ijspret op de Amsterdamse grachten.

Na 6 jaar kon er eindelijk weer op sommige delen van de Amsterdamse grachten geschaatst worden. Bij de Keizersgracht kwamen schaatsers, toeristen en ik 🙂 het ijs op om van dit bijzondere moment te genieten.

  • Ijs op de grachten
    Eindelijk ijs op de Amsterdamse grachten in 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *